U bent hier:

Geluidmetingen Atrium

23/05/2015

Op 15 maart 2016 zijn op drie adressen en bij de AICS geluidsmeters geplaatst om het geluid van de bouwwerkzaamheden bij het Atrium te monitoren.

Het gaat om het intrillen van damwanden langs het viaduct Parnassusweg voor de bouw van een ondergrondse parkeergarage. Bij het inzetten van de damwanden voor het eerste deel van de parkeergarage is het drukken van de wanden niet gelukt en zijn de wanden getrild met grote geluidsoverlast tot gevolg. Zie het item hierover op onze website. Bij het tweede deel van de werkzaamheden worden de wanden met een hoogfrequent blok in een keer naar beneden getrild, zodat er minder weerstand is en minder geluid. Dit zal niet op zaterdagen gebeuren. Ook zal er nu tot na 9 uur 's ochtends kunnen worden doorgewerkt. Het Atrium heeft gezegd dat dit geen probleem is voor haar huurders.

Op 23 maart 2016 was er voor de buurt een informatiebijeenkomst. Klik hier voor de uitnodiging. Op 24 maart 2016 heeft Zuidas namens Bouwcombinatie Dura Vermeer - De Nijs Atrium een informatiebrief gestuurd over de werkzaamheden in de komende periode. Op 8 april 2016 ontvingen wij een e-mail over een wijziging in de planning. In de informatiebrief van 24 maart 2016 was aangekondigd dat op 4 april zal worden gestart met het verwijderen van damwanden. De planning is verschoven en is nu als volgt: op dinsdag 12 april start de aannemer met het verwijderen van de damwanden. In de week erna worden damwanden rondom het nieuwe deel van de garage ingebracht. 

Op 23 mei 2016 is het werk voor het grootste deel afgerond en is de pilot beëindigd. Klik hier voor de informatiebrief van mei 2016. Klik hier voor de evaluatie en de meetgegevens.

In verband met het verwijderen van de damwanden van de parkeergarage van het Atrium zijn in september en oktober 2016 nieuwe geluidmetingen gedaan. Klik hier voor de metingen

U kunt zich abonneren op berichten over (onverwachte) werkzaamheden buiten reguliere tijden door aanmelding via omgevingscoordinatie@zuidas.nl met daarbij de melding ‘ik ontvang graag berichten over bouwwerkzaamheden parkeergarage/torens Atrium’.