U bent hier:

Wateroverlast Prinses Marijkestraat en omgeving

01/09/2013


Minervalaan

De vereniging heeft het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid begin 2013 op de hoogte gesteld van de problemen door wateroverlast, vooral in de Prinses Marijkestraat.

Klik hier voor de brief. Bij brief van 14 januari 2013 heeft Waternet aan de bewoners laten weten dat een diepgaand onderzoek wordt ingesteld. 
Op 30 mei 2013 hield Waternet in de Thomaskerk een presentatie over de wateroverlast in kruipruimtes en kelders. Lees de brief. Vooral bij het Minervapad bleek de grondwaterstand erg hoog, om onverklaarbare redenen. De grondwaterstand bleek hier ca. 20 cm hoger te zijn dan voor de aanleg van een riool in 2010/2011 in de Prinses Marijkestraat. Waternet heeft begin september 2013 ter plaatse van het Minervapad drainage aangelegd. Uit de metingen van Waternet blijkt niet dat de hoge grondwaterstand in de buurt te wijten is aan de aanleg van het riool in de Prinses Marijkestraat.
Inlichtingen: de heer R. Groot, Waternet, tel. 020-6082299, e-mail ron.groot@waternet.nl.