Nieuws / Archief

Werkzaamheden Strawinskylaan 25 feb - 1 maart

12 februari 2019

 

We ontvingen deze mail van Zuidas...

Beste,

Graag informeer ik je over werkzaamheden aan de Strawinskylaan. Wellicht wil je er iets mee op de website van de vereniging?

Vanaf maandag gaan we daar aan het werk. Er moeten aanpassingen komen, omdat de Strawinskylaan in de nabije toekomst steeds meer wordt belast met busverkeer (o.a. vanwege de inzet van vervangende bussen omdat sneltram 51 niet meer tussen Station Zuid en Amstelveen rijdt vanaf 3 maart). Bovendien zijn er in de omgeving veel bouwprojecten en werkzaamheden in de openbare ruimte, waardoor de druk op het wegennet nog meer wordt vergroot.

Een van de maatregelen om de capaciteit van de Strawinskylaan te vergroten is de ombouw van een aantal voormalige taxiplaatsen tot halteerplek voor bussen. Een deel van de vlonder aan de noordzijde van de Strawinskylaan is momenteel een voormalige taxistandplaats. Vanwege de toename in busverkeer is een extra halteerplaats voor bussen noodzakelijk. Daarvoor zijn aanpassingen in de hoogte van de vlonder nodig zodat passagiers veilig in- en uit kunnen stappen en om te voorkomen dat er gemotoriseerd verkeer op de vlonder kan komen. Ook wordt een boom geplant in de daarvoor bedoelde sparing in de vlonder.

De werkzaamheden worden in week 9 (25 februari t/m 1 maart) uitgevoerd. Op dat moment worden de voormalige taxistandplaatsen afgesloten. Het verkeer kan er normaal langs en het chauffeursverblijf van het GVB blijft bereikbaar via de vlonder.

Ik verwacht dat de werkzaamheden zonder buitensporige hinder kunnen worden uitgevoerd. Ook kan al het verkeer doorgang vinden. En uiteraard hoor ik graag van jullie als jullie wel overlast ervaren, of als je andere op- of aanmerkingen hebt, 

Hartelijke groet,

Boukje Witten
Boukje Witten
Omgevingsmanager (noordzone)
Zuidas

Gemeente Amsterdam

T 06 – 2180 7596
b.witten@amsterdam.nl 
twitter.com/zuidasamsterdam