Nieuws / Archief

ARTZUID 2019!

20 maart 2019

In de korte periode tussen de feestdagen en nu is er al weer veel achter de schermen gebeurd.

De curatoren van ARTZUID 2019 zijn bekend, de bruiklenen van de beelden geregeld, een hoop nieuwe vrijwilligers hebben zich aangemeld én de nieuwe website is live! 

Het is aftellen geblazen want over 6 weken start de opbouw en op 17 mei is de feestelijke opening van ARTZUID 2019!

De curatoren kennen de buurt goed. Michiel Romeyn groeide op in de Apollobuurt. Jhim Lamoree woont er sinds zijn studententijd. Zij zijn als curatoren naar eigen zeggen ‘een beetje van de straat’ en hebben uitgesproken ideeën over hoe kunst de keurige, groene, woonwijk in het Plan Zuid van architect P.H. Berlage wakker kan schudden en verlevendigen. Michiel Romeyn was ook mede-curator van de eerste editie van ARTZUID. Zij hebben de beeldhouwkunst in hun hart gesloten en kiezen voor figuratieve beelden waarmee mensen zich het makkelijkst kunnen identificeren: “Een confrontatie met een beeldhouwwerk is te vergelijken met een ontmoeting met een vreemde. Er hangt iets in de lucht, maar wat precies blijft onduidelijk. De reis begint…”

Klik hier voor de website van ARTZUID 2019.