Nieuws / Archief

Aan de slag voor een schone buurt

27 maart 2019

Betrokken bewoners in Zuid hebben de handen ineen geslagen om zwerfafval in hun woonomgeving op te ruimen.

Het uiteindelijk doel:  ‘een schonere buurt’.

Maya Kruijt en Nina Willemse, twee inwoners van Zuid, nemen het initiatief om hun woonomgeving vrij van zwerfaval te houden. Tijdens de Landelijke Opschoondag op 23 maart ontvangen ze in het Beatrixpark hiervoor een aantal schoonmaaksetjes. Een schoonmaakset bestaat uit een grijper, vuilniszakkenring, oranje hesje en een aantal vuilniszakken.

Natuur- en Milieuteam Zuid

Maya woont in de Prinses Irenebuurt en ziet vaak zwerfafval liggen; “ik ken meerdere schoonmaakinitiatieven in andere buurten. Maar ik wil graag zelf met mijn kinderen en buurtgenoten schoonmaakacties houden deze buurt. Na wat rondvragen kwam ik bij het ‘Natuur-en Milieuteam Zuid’ terecht. Erg fijn dat de gemeente helpt bij dit soort initiatieven. Voor het opruimen in de buurt kan ik de grijpers erg goed gebruiken, dat maakt het opruimen een stuk makkelijker”, aldus Maya.

Nina: “Zelf woon ik bij het Beatrixpark en ik zie daar vaak plastic en ander zwerfafval liggen. We kunnen er samen voor zorgen dat de buurt er beter uitziet als we zelf meehelpen met het schoonhouden. Ik ben dan ook van mening dat een beter milieu begint bij jezelf en dat leer ik ook aan mijn kinderen. Door deze schoonmaaksetjes kan ik samen met mijn kinderen gaan prikken. We gaan de setjes meteen gebruiken!”

Rocco juicht toe

Rocco Piers gaat als bestuurder van Zuid over het thema ‘openbare ruimte en verkeer’ en houdt zich onder andere bezig met de reiniging in Zuid: “ik vind het geweldig dat bewoners initiatief nemen om  de straten en parken er netter uit te laten zien! Je ziet ook echt dat de woonomgeving hierdoor daadwerkelijk schoner wordt en daar kan ik echt blij van worden”, aldus Rocco.

Goed idee voor uw buurt?

Wilt u iets doen om uw straat of buurt leuker, groener en gezelliger te maken? Dat kan! Neem contact op met gebiedsmakelaar Linda Schot, via 06 2073 0049 of L.Schot@amsterdam.nl  en bespreek de mogelijkheden.

Klik hier voor het bericht op de site van Amsterdam.nl