U bent hier:

Nieuws / Archief

11/11/2019

Onze wijk heeft een nieuwe wijkagent. Hij stelt zich voor...

Goedendag,

Mijn naam is Rene de Schipper en ik ben de wijkagent van de Prinses Irenebuurt. Het Beatrixpark en de Zuidas Noord behoren ook tot mijn wijk. Dat betekent dat de grenzen van mijn wijk als volgt lopen. De noordgrens is het Zuideramstelkanaal en de zuidelijke grens is de A10. De oostgrens is de Rai en de westelijke grens is de Amstelveenseweg.

Binnen dit gebied ben ik dus de wijkagent. Maar wat doet een wijkagent nou allemaal? 

De wijkagent is de spil in de wijk. Hij is bezig met de totale politiezorg binnen zijn of haar wijk. De wijkagent bekijkt welke problemen er spelen in een wijk en bekijkt welke partner daar verantwoordelijk voor is. Samen met de partners zorg ik zo voor structurele oplossingen voor problemen in de wijk.

Denk aan de aanpak van sociale problemen, zoals overlast gevende jongeren, hulpbehoevende ouderen of verwarde personen. Daarnaast is de wijkagent uiteraard bezig met criminaliteit, van milieudelicten tot inbraak en alle andere criminaliteit die u kunt verzinnen. De wijkagent krijgt daarbij natuurlijk wel hulp van andere collega’s, maar uiteindelijk is de wijkagent wel het aanspreekpunt voor de wijk. Een wijkagent werkt dan ook veel samen met de gemeente en met maatschappelijke organisaties die ook werkzaam zijn in de wijk. 

Kort gezegd is de wijkagent dus bezig met de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. 

Ik vind het waardevol om zoveel mogelijk in contact te zijn met de gebruikers van de wijk. En daar zijn de bewoners de belangrijkste van. Daarom ben ik vaak op de fiets in de wijk te vinden. Ik nodig u bij deze ook uit om mij aan te spreken voor een gezellig praatje of als u denkt dat ik u ergens mee kan helpen.

Mocht u mij nou niet tegen komen, ik werk natuurlijk geen 24 uur per dag, mag u altijd een terugbelverzoek laten doen via 0900-8844. In dit digitale tijdperk ben ik natuurlijk ook online te vinden. Via www.politie.nl kunt u een, aan mij gericht, contactformulier invullen. U kunt mij ook volgen via de sociale media en kan mij op deze manier ook bereiken.

Mijn sociale media accounts zijn:
Facebook:       Wijkagent Prinses Irenebuurt Amsterdam
Instagram:       wijkagent_prinses_irenebuurt
Twitter:            POL_PIrenebuurt

Dan rest mij nog te vermelden dat als u de politie direct nodig heeft u uiteraard 112 of bij geen spoed/wel politie u 0900-8844 kan bellen.

Ik hoop velen van u de komende tijd in de wijk tegen te komen en te spreken. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat de Prinses Irenebuurt een mooie, veilige en leefbare wijk blijft.