Nieuws / Archief

Werkzaamheden ZuidPlus nacht van 23 op 24 maart

10 maart 2020

In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 maart trillen we...

...tussen 01.00 en 04.00 uur ’s nachts, twee funderingspalen van 7 meter lengte in de grond. De werkzaamheden zijn ter hoogte van station Amsterdam Zuid.

Werkzaamheden

Het trillen van de palen gebeurt ter voorbereiding op het weekend van Pinksteren (30 mei t/m 1 juni). ZuidPlus werkt tijdens het Pinksterweekeinde verder aan de nieuwe Brittenpassage en sloopt de laatste restanten van de in onbruik geraakte tramtunnel (waardoor voorheen lijn 51 reed). Op het dak van deze tramtunnel staat een portaal dat de bovenleiding van de trein draagt. Dat portaal moet tijdelijk verplaatst worden en hiervoor zijn de funderingspalen nodig die we in de nacht van 23 op 24 maart intrillen.

Hinder 
In de nacht van 23 op 24 maart kunt u mogelijk enige geluidhinder ervaren door het intrillen van de palen. De palen worden in 2 keer 15 minuten aangebracht.

Locatie
De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van perron 2, op circa 2,5 meter van het spoor af. Zie rode stip op de kaart onderaan deze mail voor de exacte locatie.  

Vragen en klachten
Indien u vragen heeft over de nachtelijke werkzaamheden of de werkzaamheden tijdens het Pinksterweekend dan kunt u deze mailen naar omgeving@zuidplus.amsterdam. Heeft u klachten tijdens de werkzaamheden dan kunt u dag en nacht bellen naar het contactcentrum van de Zuidas: 0800 5065.