U bent hier:

Nieuws / Archief

02/04/2020

We ontvingen deze mail van Zuidas...

Beste bestuur Irenebuurt, 

Wellicht heeft u het al gelezen. Minister van Staat Sybilla Dekker heeft in haar advies de aanbeveling gedaan om door te gaan met de realisatie van het project Zuidasdok en concludeert dat er geen verantwoorde versoberingen te vinden zijn. Dit betekent dat de projectscope ongewijzigd blijft.

Werkzaamheden door ZuidPlus
Omdat Zuidasdok een zeer omvangrijk en complex project is, is besloten het op te knippen in deelprojecten en opnieuw aan te besteden. Het contract met ZuidPlus wordt daarmee beëindigt. We zijn teleurgesteld over deze situatie, maar vinden het wel begrijpelijk. Voor het zover is gaan we in ieder geval  door met het Definitief Ontwerp voor het vernieuwde station Amsterdam Zuid. Daarnaast blijven we werken aan de voorbereidingen voor de nieuwe stationspassage. 

Pinksterweekend
De voorbereidingen op de werkzaamheden in het Pinksterweekend (30 mei tot 2 juni) gaan dus onverminderd door. Hieronder treft u een overzicht aan van de werkzaamheden per week, in aanloop naar het Pinksterweekend. Mochten hier veranderingen in komen als gevolg van het coronavirus, dan stellen we u hiervan tijdig op de hoogte. 

Week 16:

  • In de nacht van zondag 12 op maandag 13 april vervangen we een deel van spoor 2, ter hoogte van de te komen Brittenpassage. Het doorslijpen van het spoor brengt enige geluidshinder met zich mee.
  • In de nachten van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 april lassen we het nieuwe spoordeel vast op zijn plek. Tevens wordt deze nacht het bovenleidingportaal voor de trein opgebouwd, bovenop de twee palen die in de nachten van 23 en 24 maart zijn geplaatst. Dit kan mogelijk enige geluidshinder met zich meebrengen als staal tegen staal komt.

Week 17:

  • De nacht van zondag 19 op maandag 20 april houden we in reserve, mochten de laswerkzaamheden en het opbouwen van de bovenleidingportaal niet zijn afgerond. 
  • De nacht van zaterdag 25 op zondag 26 april is de eerste nacht (van drie) dat we kabels verlengen, zodat deze tijdens het Pinksterweekend lang genoeg zijn om tijdelijk te verplaatsen.

Week 19:

  • In de nacht van zondag 3 op maandag 4 mei wordt onder de rails en dwarsliggers materiaal (onderlegplaatjes) aangebracht, zodat rechtstreeks contact met het onderliggende beton wordt voorkomen. Dit verhoogt de levensduur en voorkomt storingen.
  • De nacht van zaterdag 9 op zondag 10 mei is de tweede nacht dat we kabels verlengen. 

Week 20:

  • De nacht van zaterdag 16 op zondag 17 mei is de derde en laatste nacht dat we kabels verlengen.

Hinder
U kunt mogelijk, met name in de nacht van 12 op 13 april, enige geluidshinder ondervinden van de werkzaamheden. Er vindt geen verandering plaats in de bereikbaarheid. Er wordt aan de treinsporen gewerkt op het moment dat de treinen niet rijden en er vinden geen werkzaamheden plaats op of in de nabijheid van de A10. 

Vragen en klachten
Indien u vragen heeft over de werkzaamheden in aanloop naar het Pinksterweekend, dan kunt u deze mailen naar omgeving@zuidplus.amsterdam. Heeft u vragen over het project of klachten tijdens de werkzaamheden dan kunt u dag en nacht contact opnemen met het Informatiecentrum Zuidas: 0800 5065, contact@zuidas.nl.