Nieuws / Archief

Donaties voor de Voedselbank!

15 april 2020

We hebben contact gehad met de voedselbank om eventuele hulp te onderzoeken.

We vroegen of we eten en drinken konden inzamelen, of daar behoefte aan was. Daarop kregen we een reactie terug per mail. Normaal gesproken nemen ze zo’n aanbod natuurlijk met beide handen aan! Maar het zijn geen normale tijden en helaas kunnen zij op dit moment alleen nog lang houdbare producten in grotere hoeveelheden aannemen. Dit in verband met recente en noodgedwongen wijzigingen in de uitgifte. Vanwege het besmettingsgevaar en het arbeidsintensieve proces van het controleren en sorteren van lang houdbare producten (waarbij het onvermijdelijk is dat mensen dichtbij elkaar moeten werken) , zijn voedselinzamelingsacties tijdelijk stop gezet.

Donaties
Waar ze vooral behoefte aan hebben is financiële donaties zodat we de hulp aan onze klanten kunnen voortzetten. Zie https://amsterdam.voedselbank.org/
 
Meer informatie
Meer informatie over de situatie bij de Voedselbank Amsterdam vindt u o.a. in dit artikel in Het Parool.

Dus als u iets kunt missen: doneer!

Hartelijk dank namens de Voedselbank.