Nieuws / Archief

Update werkzaamheden Zuidasdok

18 april 2020

De planning is aangepast vanwege het Coronavirus. Zie hier het bericht dat wij ontvingen.

Op 2 april jl. ontving u een overzicht van werkzaamheden die we uitvoeren in aanloop naar het Pinksterweekend. Door de corona-maatregelen is voor een nieuwe planning gekozen en kan een deel van de werkzaamheden, in plaats van ’s nachts, overdag plaatsvinden.

Corona
De RIVM schrijft voor dat werkzaamheden uitgevoerd moeten worden met 1,5 meter afstand tussen de uitvoerders. Dit vertraagt de werkzaamheden en daarmee kan niet meer worden gegarandeerd dat de geplande werkzaamheden in de nachten afgerond kunnen worden. Omdat op dit moment vanwege corona veel mensen thuis werken, rijden er minder treinen en is het mogelijk een deel van de werkzaamheden overdag uit te voeren.

Nieuwe planning
Hieronder treft u een nieuwe planning aan van de werkzaamheden. Mocht hier iets in veranderen dan brengen we u tijdig op de hoogte.

Week 17:

  • In de nacht van woensdag 22 april op donderdag 23 april starten we om 02.00 uur met de werkzaamheden en ronden deze uiterlijk af op vrijdagochtend 24 april om 05.00 uur. We vervangen een deel van spoor 2 en 3, ter hoogte van de te komen Brittenpassage.
  • De nacht van zaterdag 25 op zondag 26 april is de eerste nacht (van drie) dat we kabels verlengen, zodat deze tijdens het Pinksterweekend lang genoeg zijn om tijdelijk te verplaatsen. 
     

Week 19:

  • De nacht van zaterdag 9 op zondag 10 mei is de tweede nacht dat we kabels verlengen.  
     

Week 20:

  • De nacht van zaterdag 16 op zondag 17 mei is de derde en laatste nacht dat we kabels verlengen.
     

Hinder
De geluidsproducerende werkzaamheden zullen voornamelijk overdag plaatsvinden. Maar u kunt mogelijk, met name in de nacht van 22 op 23 april, enige geluidshinder ondervinden van het doorslijpen van de sporen. Er zijn geen beperkingen qua bereikbaarheid. De metro en de trein rijden volgens de reguliere dienstregeling en er vinden geen werkzaamheden plaats op of in de nabijheid van de A10.

Vragen en klachten
Indien u vragen heeft over de werkzaamheden in aanloop naar het Pinksterweekend, dan kunt u deze mailen naar omgeving@zuidplus.amsterdam. Heeft u vragen over het project of klachten tijdens de werkzaamheden dan kunt u dag en nacht contact opnemen met het Informatiecentrum Zuidas: 0800 5065, contact@zuidas.nl.