U bent hier:

Werkzaamheden fietspad bij monumentale rechtbank

08/07/2020

Tussen 6 juli en 16 augustus zijn er werkzaamheden aan het fietspad tussen de Fred Roeskestraat (hoek: Bagels&Beans) en het tunneltje onder de Parnassusweg.

Er worden nieuwe kabels en leidingen gelegd, en oude verwijderd. Ook komt er  op de kruising voor Bagels&Beans  een verhoging in het midden en nieuwe belijning. Hiermee maken we de situatie voor fietsers duidelijker en veiliger.

Wat merkt u hiervan?

·         Fietsers vanuit de Fred Roeskestraat worden omgeleid via de Dina Apeldoornstraat. Bij de oversteek op de Parnassusweg staan verkeersbegeleiders. Fietsers vervolgens hun weg aan de oostzijde van de Parnassusweg.

·         Fietsers komend vanuit de richting van  station Zuid WTC met bestemming Fred Roeskestraat worden omgeleid via de oversteek bij de Parnassusweg.

·         Het fietstunneltje onder de Parnassusweg bij de oude rechtbank is afgesloten.

Naast deze werkzaamheden wordt ook de openbare ruimte rondom de nieuwe rechtbank opnieuw ingericht. Ook hiervoor is het fietspad aan de westzijde van de Parnassusweg voor de NACH afgesloten.

Planning
Voordat de scholen half augustus weer beginnen, zijn de werkzaamheden gereed en de omleidingen opgeheven. Op het terrein van de NACH en in de openbare ruimte vóór de NACH zijn wel werkzaamheden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Boukje Witten, b.witten@amsterdam.nl