Nieuws / Archief

werkzaamheden terrein Beethoven 2 - juli/augustus 2020

13 augustus 2020

Op 17 juli ontvingen wij de volgende mail van Zuidas.

Beste bewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden rondom Beethoven 2,

Vanaf maandag 20 juli t/m de derde week van augustus vinden er diverse werkzaamheden plaats op het terrein achter AkzoNobel en Stibbe, aan de C. Neefestraat.

De aannemer van het nieuwe WTC verwijdert de retourbemaling in juli/augustus. De gemeente Amsterdam saneert de Japanse duizendknoop, in de eerste drie weken van augustus. Deze werkzaamheden hebben enige invloed op de bereikbaarheid van de panden en de ventweg aan de voorzijde.

Retourbemaling

WTC gaat haar retourbemaling verwijderen uit de groenstrook tussen de A10 en de C. Neefestraat. Vorig jaar rond deze tijd is in de berm van de A10 bemaling aangebracht om het grondwater dat wegpompt wordt uit de bouwkuip weer terug te pompen zodat de algehele grondwaterstand op de Zuidas gelijk blijft. Half juli kan de bemaling in de bouwkuip uitgezet en verwijderd worden.

Dat betekent het volgende:

  • Het trottoir voor het Akzo/Nobel-gebouw wordt deels verwijderen, uiteraard rondom veilig afgezet met hekken. Akzo/Nobel en Sibbe blijven bereikbaar (27 tot 29 juli).
  • De ventweg langs de Beethovenstraat wordt één dag afgezet (woensdag 29 juli). 
  • De C. Neefestraat wordt half afgezet zodat de machine erbij kan om de retourleidingen uit de grond te trekken. De parkeergarage blijft altijd bereikbaar (27 juli tot 7 augustus).

Japanse duizendknoop

In augustus wordt de Japanse Duizendknoop gesnoeid, ingepakt en afgevoerd, conform het Amsterdamse werkprotocol Japanse Duizendknoop. De wortels worden mee afgegraven en de grond wordt afgevoerd naar een daarvoor geschikte bestemming. Het werkterrein wordt vanwege de af te graven diepte afgezet met hoge hekken. De wandelpaden blijven beschikbaar. Deze werkzaamheden duren van 3 augustus – 23 augustus, en maken deel uit van het voorbereiden van de bouw op kavel 6/7. 

Meer locaties van de Japanse Duizendknoop zijn te vinden via: https://maps.amsterdam.nl/duizendknoop/

Ik hoor graag als u hier vragen over heeft.

Hartelijke groet, en goed weekend,

Boukje Witten

Met vriendelijke groet,

Boukje Witten
Omgevingsmanager (noordzone)
Zuidas

Gemeente Amsterdam

T 06 – 2180 7596
b.witten@amsterdam.nl 
twitter.com/zuidasamsterdam