U bent hier:

Nachtelijke werkzaamheden vanaf 14 september

07/09/2020

Het werk aan de extra stationspassage voor Amsterdam Zuid gaat gestaag door.

Volgend jaar schuiven we opnieuw twee dakdelen op zijn plaats. Omdat we de dakdelen bouwen en schuiven vanaf een locatie tussen de metro- en treinsporen kan het verkeer dit keer gewoon gebruik blijven maken van de A10 Zuid. De voorbereidingen buiten starten al deze maand. In week 38-40 (start 14 september 2020) zullen nachtelijke werkzaamheden plaatsvinden.
 
September damwanden aanbrengen
De dakdelen zijn zwaar en groot en worden om die reden tussen de metrosporen opgebouwd, dichtbij de eindbestemming.
Vanaf 14 september maken we in twaalf nachten deze bouwlocatie gereed. Dit gebeurt tijdens nachtelijke buitendienststellingen van de naastgelegen metrosporen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 01.00 en 05.00 uur tijdens doordeweekse nachten.
Met twee rijen damwanden, langs metrospoor 1 en 4,  creëren we een veilige en stabiele bouwlocatie om de 2 dakdelen voor te bouwen.
 
Hinder
De geluidsproducerende werkzaamheden zullen dus voornamelijk ’s nachts plaatsvinden. De damwanden worden trillingsvrij aangebracht om verzakking, spoorbeïnvloeding en geluidshinder te voorkomen. Toch kunt u wellicht geringe geluidhinder ervaren, bijvoorbeeld als gevolg van het draaien van de hijskraan of ander materieel dat nodig is om de damwanden op zijn plaats te brengen.
Er zijn geen beperkingen qua bereikbaarheid. De metro en de trein rijden volgens de reguliere dienstregeling en er vinden geen werkzaamheden plaats op of in de nabijheid van de A10.
 
Heeft u vragen over het project of klachten tijdens de werkzaamheden dan kunt u dag en nacht contact opnemen met het Informatiecentrum Zuidas: 0800 5065, contact@zuidas.nl.