Nieuws / Archief

Informatieavond Project Waaks!

05 januari 2021

Ziet u wel eens iemand die zich in uw straat of wijk verdacht gedraagt?

Waaks! in de buurten van Zuid
Het project Waaks! gaat ook in onze buurt van start. Alle bewoners hebben een brief ontvangen om een informatie-avond (digitaal) bij te wonen op 14 januari om 19.00 uur.
Klik hier voor de brief (pdf).
Klik hier voor de website van de gemeente / politie over project Waaks!

Iedereen wil graag veilig wonen en leven. Politie en gemeente doen al het mogelijke om Zuid veilig te maken en te houden. Uw hulp kunnen wij daarbij goed gebruiken. In het project Waaks! werken bewoners, gemeente en politie samen om uw buurt nog veiliger te maken. Wat doet u als iemand in uw straat of wijk zich verdacht gedraagt?  Iemand die bijvoorbeeld erg lang blijft staan bij een portiek of auto of iemand die ergens naar binnen gluurt. Denkt u: ‘Het zal wel’ of komt u in actie?

App groep
Waaks! is een app groep. We vragen deelnemers om extra alert te zijn op verdachte situaties en deze te delen met de politie, het stadsdeel en buurtgenoten in de app groep.
In diverse buurten van Zuid zijn Waaks!-groepen al actief:

  • Vondelpark / Valeriuspleinbuurt / Willemsparkwegbuurt
  • Schinkelbuurt
  • Nicolaas Maesbuurt
  • Vossiusbuurt
  • Richard Wagnerbuurt
  • Jachthavengebied

Doe ook mee
De ervaringen zijn erg positief. Stadsdeel Zuid wil samen met de politie meer Waaks!-groepen opstarten in Zuid. Denkt u dat uw buurt kan profiteren van Waaks! en is er in uw buurt nog geen Waaks!-groep actief? Neem dan contact met ons op. Wilt u meer weten over Waaks! of wilt u zich opgeven voor een Waaks!-app groep? Stuur dan een mail naar veiligheid.sdz@amsterdam.nl.