U bent hier:

Nieuwsbrief Verontruste Erfpachters: Meld u aan voor WOZ-bezwaar

30/03/2021

Lees hier de laatste nieuwsbrief...

Klik hier voor de pdf.

Meld u aan voor WOZ-bezwaar

In onze nieuwsbrief van 2 december jl is uitgelegd dat u in bepaalde gevallen (vaak van toepassing, zie hier!) gebruik kunt maken van de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde die gebruikt wordt voor het bepalen van uw overstap naar eeuwigdurende erfpacht. Honorering van uw bezwaar kan u veel geld schelen!
Gebruik hiervoor dit aanmeldformulier van SEBA.
Dit kan in alle fasen van het aanvraagproces, zelfs als u al bij de notaris bent geweest voor de overstap. Als u een aanbieding heeft ontvangen wordt het proces gepauzeerd tot er uitspraak is over uw WOZ-waarde. Als die inderdaad wordt gewijzigd (en bij meer woningen bij u in de straat) kan het ook gevolg hebben voor de toepasbare BSQ. Het kan dus nuttig zijn uw buren ook te attenderen op deze mogelijkheid. 

Notarissen
Eerder schreef ik ook over de uitbreiding van het aantal notarissen, ook buiten de ring Amsterdam. In de gemeenteraad heeft raadslid Boomsma (CDA) geprobeerd de zeer strakke voorwaarden om te worden toegelaten tot de lijst notarissen te verruimen, maar hij kreeg hiervoor (zoals vaker gebeurt in het erfpachtdossier) weer alleen de voltallige oppositie + 1 lid van D66 mee. Dat was 1 stem te weinig! Maar het blijft nuttig om notarissen van buiten te vragen zich te melden. Hierbij stuur ik de huidige lijst notarissen, waar in geel de notarissen van buiten zijn gemarkeerd. 

Wethouder Van Doorninck
Ten slotte bent u wellicht geïnteresseerd in deze petitie-actie, waarin bij de grieven over de wethouder ook haar erfpachtbeleid wordt genoemd: 
https://www.petities.com/ontslag_wethouder_marieke_van_doorninck?s=84475827

Met vriendelijke groet,
Jan Schrijver
Verontruste Erfpachters Amsterdam