U bent hier:

ART Zuid opbouw is gestart!

22/05/2021

Eindelijk is het zover!

Deze week zijn we gestart met de eerste fase van de opbouw van ARTZUID 2021 op de Zuidas, Churchilllaan en Stadionplein. De tweede fase start op 16 juni op de Minervalaan, Apollolaan en Museumplein. De tentoonstelling loopt van 1 juli t/m 17 oktober. Vanwege corona geldt er een eenrichting looproute op de trottoirs aan iedere zijde van de groenperken waar de beelden tentoongesteld staan. Onze buurtvrijwilligers heten iedereen van harte welkom bij het coronaproof bezoekerspaviljoen met terras op Minervalaan 1 voor een praatje, de aanschaf van de routekaart en catalogus of een drankje. Vanwege de coronamaatregelen zal er geen officiële opening plaatsvinden. Vanaf 1 juli kan ook de ARTZUID app worden gedownload met de audiotour. Hierdoor kunnen bezoekers veilig zelfstandig de route lopen. 

De opbouw van de 7de editie wordt gecoördineerd door SAAN Transport uit Diemen. Net als voorgaande jaren werken we met Nedabo beton uit Rheden en onze vaste installateurs Peter Sas en Michel Hoppen. Securitas zorgt voor de beveiliging. De reacties van de bewoners tijdens de opbouw zijn hartverwarmend. Iedereen is blij en enthousiast. Wat de coronatijd vooral heeft bewezen is dat KUNST een basisbehoefte is van de mens. Als stichting zijn we trots dat we deze zomer jong en oud weer gratis kunnen laten genieten van kunst. En wat zijn we de gemeente dankbaar dat we van start kunnen.

Curator Ralph Keuning, in het dagelijks leven directeur van De Fundatie en Kasteel Het Nijenhuis, heeft samen met onze kunstdeskundigen waaronder Pauline Burmann, Paul Goede, Tanya Rumpff en Stephan van Raay een verrassend frisse en een tikkeltje rebelse tentoonstelling samengesteld met vijftig (inter)nationale kunstenaars. Tien van hen hebben de opdracht gekregen om nieuw werk te maken; de rest van de beelden is in bruikleen genomen. 

ARTZUID 2021 is mogelijk gemaakt door de steun van bewoners en bedrijven, familiestichtingen, Stadsdeel Zuid, de gemeente Amsterdam, Zuidas, AFK, PBC-fonds en de Bankgiro loterij. Ook deze editie van ARTZUID hebben we weer samen gemaakt.

Ik wens u allen een fantastisch mooie zomer toe. Geniet van de beelden, van interessante gesprekken, van verrassende ontmoetingen. Kortom: wandel met ons mee!

 

ARTZUID nieuwsbrief mei 2021 

<https://artzuid.nl?mailpoet_router&endpoint=track&action=click&data=WyI1MTQyIiwiNTkxNDczIiwiMTkiLCJlZTdlNzFjNzgzMGMiLGZhbHNlXQ>  

<https://artzuid.nl?mailpoet_router&endpoint=track&action=click&data=WyI1MTQyIiwiNTkxNDczIiwiMTkiLCI1OWRjNmJkMWY2NWUiLGZhbHNlXQ>  

Opbouw ARTZUID 2021 is gestart!

<https://artzuid.nl?mailpoet_router&endpoint=track&action=click&data=WyI1MTQyIiwiNTkxNDczIiwiMTkiLCI0NDRjODUyNTkwMDAiLGZhbHNlXQ>