U bent hier:

Nieuwe tender Amsterdam Zuidas voor woningbouw

17/02/2022

Woensdag 16 februari is de tender gepubliceerd voor de ontwikkeling van Kavel 2 in deelgebied Beethoven 2e fase in de Zuidas.

De laatste te ontwikkelen kavel van dit deelgebied ligt aan de rand van het Beatrixpark en tussen de kantoren van AkzoNobel en Stibbe, het St. Nicolaaslyceum en Kapel & Convict. Op deze plek is ruimte voor ongeveer 100 vrije sectorwoningen, een kinderdagverblijf, publieke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven voor de voorselectie tot 6 mei 2022.

Opgave
De ontwikkeling van Kavel 2 omvat maximaal 15.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak (bvo) bovengronds programma dat vooral uit woningen bestaat. Verder is het de bedoeling dat er op de begane grond een kinderdagverblijf komt. Daarnaast zijn er ook andere publieke voorzieningen mogelijk. De ondergrondse garage is bereikbaar via de naastgelegen bestaande parkeergarage, die met de bouw van de naastgelegen kavel gerealiseerd wordt.

Selectieprocedure
De procedure bestaat uit 2 rondes. In de voorselectie worden maximaal 3 partijen gekozen, die doorgaan naar de definitieve selectie. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven tot 6 mei 2022, 17.00 uur. Er wordt definitief geselecteerd op ruimtelijke kwaliteit en programma, duurzaamheid en een optiebieding. De selectiebrochure en bijlagen zijn gepubliceerd op TenderNed.

Zuidas
Zuidas ontwikkelt zich tot een levendige Amsterdamse stadswijk met woningen, kantoren en voorzieningen. De komende jaren wordt er nog volop gebouwd in de verhouding 40/40/20. Dit betekent een gevarieerd woningaanbod van hoge kwaliteit: van sociale huurwoningen, studentenhuisvesting, koop- en huurappartementen in het midden- en hoge segment tot en met luxe woningen. De komende jaren wordt het deelgebied Beethoven afgerond. Kavel 2 is de laatste kavel die we binnen dit deelgebied in erfpacht uitgeven. In 2030 zal Zuidas in totaal zo’n 10.000 woningen tellen.

Lees hier het artikel op de website van de gemeente. mogelijke impressies van de massa