U bent hier:

Het Thomas Troostcafé verhuisd!

22/09/2022

We verhuizen namelijk vanaf oktober van de woensdag naar de dinsdag.

De Thomas organiseert tweewekelijks altijd een lunchconcert: klassieke muziek, elke keer door een ander ensemble of muzikant. Het Troostcafé zal direct na deze lunchconcerten open zijn. De concerten zijn gratis te bezoeken, en zijn van 12.30 tot 13.00 uur. Direct daarna verwelkomen we bezoekers graag in ons Troostcafé aan de Prinses Irenestraat 36. Het betekent dat we niet meer wekelijks maar tweewekelijks open zijn van 13.00-15.00 uur: vanaf 4 oktober op de dinsdag in de even weken. 

Het Troostcafé biedt ruimte om op verhaal te komen voor iedereen die leeft met een verlies, of voor wie om welke reden dan ook behoefte heeft aan een moment van stilte en bezinning. We hebben een leestafel met troostende boeken, met dichtbundels en met kunstboeken. Ook ligt er documentatie over steun bij verlies. U kunt een kaarsje branden of een boodschap in onze Troostwand achterlaten. En u kunt anderen ontmoeten.

Zie de site van De Thomas voor meer informatie.

Woensdag 28 september is de laatste keer dat we op woensdag open zijn. We hebben dan een Weduwenuurtje (ook voor weduwnaren) vanaf 15.00 uur en iedereen kan aanschuiven. We lezen elkaar gedichten voor. Bezoekers kunnen een gedicht meenemen, maar ook komen om alleen te luisteren. Aanmelden is niet nodig.