U bent hier:

Werkzaamheden WTC Tower Ten

07/11/2022

De werkzaamheden aan WTC Tower Ten aan de Beethovenstraat vorderen gestaag. Dat geldt ook voor de inrichting van de openbare ruimte er omheen. In deze brief informeren wij u over werkzaamheden die gepland zijn in drie weekenden vanaf vrijdag 11 november a.s.

Herstellen en vernieuwen Strawinskylaan en Beethovenstraat
Voor de realisatie van het project Tower Ten zijn er tijdelijke aanpassingen gedaan in de openbare ruimte. Deze tijdelijke aanpassingen worden nu hersteld. Verder gaan we de indeling van de Strawinskylaan en de Beethovenstraat enigszins aanpassen voor de definitieve situatie. Op het kaartje op de achterzijde van deze brief ziet u op welke plek we gaan werken. Om de bereikbaarheid in de buurt zo min mogelijk te hinderen, voeren we de werkzaamheden in de weekenden uit. We werken in de weekenden van 11, 18 en 25 november a.s.

Weekend 1: van 11 t/m 13 november
In dit weekend werken we in de Beethovenstraat. Op vrijdag starten we om 19.00 uur met voorbereidende werkzaamheden waaronder het frezen en opbreken van het asfalt. Deze werkzaamheden kunnen in de directe omgeving geluidsoverlast veroorzaken. Om de hinder te beperken, wordt er na 22.00 uur alleen nog werk gedaan dat minder hoorbaar is. We werken dan aan de bestrating. Dit werk loopt ’s nachts door en eindigt op zaterdag 19.00 uur. Op zondag wordt tussen 9.00 en 19.00 uur geasfalteerd.

Weekend 2: van 18 t/m 20 november
In het tweede weekend werken we op dezelfde manier aan de Strawinskylaan. Op vrijdag wordt van 19.00 tot en met 22.00 uur het asfalt verwijderd. Vanaf 22.00 uur werken we aan de bestrating. Dit werk loopt ’s nachts door en duurt tot zaterdag 19.00 uur. Op zondag wordt tussen 9.00 en 19.00 uur geasfalteerd.

Derde weekend: 25 t/m 27 november
In het derde weekend werken we aan de Strawinskylaan en de Beethovenstraat. Op vrijdag starten we om 19.00 uur met het frezen en het verwijderen van de laatste stukken asfalt bij de kruising van de wegen. Naar verwachting is de overlast deze avond van korte duur. Op zaterdag tussen 9.00 en 19.00 uur gaan we de Beethovenstraat en de Strawinskylaan van de laatste laag (deklaag) asfalt voorzien. Op zondag werken we tussen 9.00 en 19.00 uur aan de markeringen en belijning op het nieuwe wegdek.

Alle genoemde werkzaamheden zijn onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Indien dit noodzakelijk is, wordt het werk een weekend opgeschoven.

Verkeersomleiding
Tijdens de drie genoemde weekenden wordt de autorijbaan van de Beethovenstraat in zuidelijke richting afgesloten. Autoverkeer wordt omgeleid via de Strawinskylaan en de Parnassusweg naar de De Boelelaan. Fietsverkeer kan gebruik blijven maken van het fietstunneltje en het fietspad aan de oostzijde van de Beethovenstraat.

Informatie
Wij realiseren ons dat deze werkzaamheden voor u tot hinder kunnen leiden, maar hopen daarbij op uw begrip. Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met het Informatiecentrum Zuidas via contact@zuidas.nl of telefonisch: 0800 – 5065. Op www.zuidas.nl vindt u meer informatie over de plannen rondom het deelgebied Strawinsky.