U bent hier:

Werkzaamheden februari 2023 Zuidasdok

23/01/2023

In het weekend van 11 en 12 februari zullen er werkzaamheden worden uitgevoerd voor de vernieuwing en uitbreiding van station Amsterdam Zuid. 

Algemeen

De komende periode bereiden we ons voor op het maken van de metrodekken en landhoofden bij de Minervapassage en de nieuwe reizigerspassage; de Brittenpassage. Daarvoor voeren we regelmatig damwandwerkzaamheden uit en brengen we palen in de grond, ook ‘s nachts.

Weekendwerk zaterdag 11 en zondag 12 februari

Op zaterdag tussen 07.00 uur en 21.00 uur en op zondag tussen 09.00 uur en 19.00 uur worden er tussen de sporen damwanden de grond ingetrild ter hoogte van de nieuwe Brittenpassage nabij het Atrium gebouw. Dit moeten we in het weekend doen, omdat we een metrospoor buiten gebruik moeten nemen. Vanwege de lengte van de planken en de harde grondlaag doen we dit trillend. In dit geval is het logistiek mogelijk om op zondag pas om 09.00 uur te beginnen i.p.v. 07.00 uur. Om het werk toch af te kunnen ronden in het weekend wordt op zaterdag tot 21.00 uur gewerkt i.p.v. 19.00 uur. Alleen wanneer er onvoorziene situaties zijn zoals onwerkbaar weer of defecten aan machines werken we zaterdagavond na 21.00 uur door. Na 21.00 uur op zaterdagavond en na 19.00 uur op zondagavond en in de nacht voeren we geluidsarme werkzaamheden uit.

Op zuidasdok.nl vertellen we u meer over de werkzaamheden. Zie hiervoor de volgende link:  https://zuidas.nl/blog/2023/01/20/tot-de-zomer-damwanden-aanbrengen-bij-station-amsterdam-zuid/

Voor vragen en klachten kunt u 24/7 terecht bij het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum (0800-5065 en www.zuidasdok.nl/contact), maar u kunt natuurlijk ook contact met mij op nemen via onderstaande contactgegevens.