U bent hier:

Werkzaamheden juni 2023 Zuidasdok

22/05/2023

Arthur

Graag informeer ik u over werkzaamheden die we in juni 2023 uitvoeren voor de vernieuwing en uitbreiding van station Amsterdam Zuid. Dit bericht is specifiek voor bedrijven en omwonenden rondom station Amsterdam Zuid. Tevens zullen er bewonersbrieven worden verstuurd met dezelfde inhoud.

Algemeen

De komende tijd werken we aan nieuwe liggers (dakdelen) boven het metrodeel van de huidige stationspassage (Minervapassage) en nieuwe liggers voor de nieuwe Brittenpassage voor de trein en de A10 aan de zuidzijde. Tevens zijn er omleidingen voor verkeer bij de Parnassusweg waar er door verschillende projecten wordt gewerkt. Er wordt gedurende de gehele periode hard gewerkt, zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts. De werkzaamheden met de meeste hinder voor de omgeving licht ik hieronder toe.

Werkzaamheden Minervapassage 9,10,11 juni

  • Inschuiven van een metrodek op vrijdagavond 9 juni van 21.00  tot zaterdagochtend 10 juni 07.00. De hinder bestaat uit het geluid van materieel om het dek te kunnen schuiven. Ook wordt het terrein verlicht. De lampen staan zodanig opgesteld dat er zo weinig mogelijk hinder is voor de omgeving. Vanwege de veiligheid kan er kan niet boven passanten en reizigers worden gewerkt en daarom is een omleiding van de doorgaande looproute door de passage noodzakelijk. Er wordt voor het schuiven een publieksevenement georganiseerd vanaf vrijdagavond 22.00 uur. Binnenkort verschijnt op zuidas.nl een artikel waarin u zich kunt inschrijven om dit evenement bij te wonen.  Meer info over de werkzaamheden is te vinden op  Werkzaamheden Minervapassage - Zuidas

Werkzaamheden Parnassusweg

  • In het Pinksterweekend van 25 mei t/m 29 mei en van 3 juni t/m 5 juni zijn er omleidingen voor fietsers en voetgangers en afsluitingen voor auto- en busverkeer bij de Parnassusweg. Deze afsluitingen zijn nodig om ruimte maken voor een nieuw kantoorgebouw Cubehouse en werkzaamheden van Zuidasdok voor het verleggen van kabels en leidingen. Meer info is te vinden op  Omleidingen Parnassusweg
  • Vanaf 12 juni t/m 3 september is de toegang tot de treinperrons voor reizigers vanaf de Parnassusweg afgesloten. Omleidingsroutes worden middels borden aangegeven.

Werkzaamheden Brittenpassage

  • In de week van 20 juni wordt het zesde dakdeel op ons bouwterrein tussen de metrosporen gestort. De werkzaamheden vinden plaats tussen 06.00 en 23.00 uur. Na het betonstorten maakt een vlindermachine het beton glad. Het betonstorten is zeer afhankelijk van het weer. Daarom is de exacte datum nog niet bekend. Deze wordt nog bekend gemaakt op de site Zuidas.nl.
  • Medio juni verwijderen we op werkdagen van 07.00 uur tot 19.00 uur vloerdelen van de oude Atrium parkeergarage onder de A10. De werkzaamheden bestaan uit zaagwerkzaamheden van de betonnen liggers. Dit geluid is hoorbaar in de omgeving. De betonnen delen brengen we naar het werkterrein aan de Eduard van Beinumstraat. Daar knippen we de liggers in kleinere stukken en voeren ze in containers af.
  • Op maandag 26 juni en dinsdag 27 juni worden tussen 07.00 en 19.00 damwanden trillend aangebracht op ons werkterrein tussen de metrosporen.

Gedurende deze periode kan het zijn dat de metro’s van andere sporen vertrekken. Check hiervoor de dienstregeling op OV9292. Op zuidasdok.nl vertellen we u binnenkort meer over de werkzaamheden.

Voor vragen en klachten kunt u 24/7 terecht bij het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum (0800-5065 en www.zuidasdok.nl/contact), maar u kunt natuurlijk ook contact met mij op nemen via onderstaande contactgegevens.

Met vriendelijke groet,

Paul Kamermans
Omgevingsmanager OVT