U bent hier:

Gemeente Amsterdam peilt de markt voor het Erotisch Centrum

22/06/2023

We peilen de markt voor het Erotisch Centrum

Met de Marktconsultatie drie voorkeurslocaties Erotisch Centrum peilen we de interesse van marktpartijen om het Erotisch Centrum te ontwikkelen en runnen. Projectontwikkelaars, exploitanten van sekswerkplekken en erotisch entertainment, cultuurinstellingen, (belangenbehartigers van) sekswerkers, beleggers, financiers en architecten bijvoorbeeld. We horen graag welke kansen en risico’s zij zien op de 3 locaties.

De 3 mogelijke locaties zijn De Groene Zoom en de Europaboulevard in Zuid en Docklandsplot op het NDSM-terrein in Noord.

Erotisch én Cultureel Centrum

We scherpen de omvang en invulling van het Erotisch Centrum aan, omdat in Zuid en Noord zorgen zijn over overlast, grote aantallen bezoekers en het effect op de buurt. Zo komt er minder horeca en meer culturele programmering. Dat moet leiden tot minder en ander publiek. Het aantal sekswerkplekken blijft ongeveer 100. Het wordt dus meer een Erotisch en Cultureel Centrum. Daar gaat deze peiling over.

Vragenlijst insturen uiterlijk 19 juli

Deze zogeheten marktconsultatie bestaat uit een schriftelijk en een mondeling deel. We vragen partijen met interesse om de online vragenlijst in te vullen op tenderned.nl en uiterlijk 19 juli in te sturen. Daarna voeren we in augustus/september gesprekken met de partijen die hun vragenlijst willen toelichten. Om deel te nemen aan de marktconsultatie, is een account op Tenderned verplicht. Op de website staat een uitgebreide instructie.

Marktconsultatie op Tenderned

Het vervolg

De komende maanden scherpen we het programma en de omvang van het Erotisch Centrum nog meer aan. Naast de marktconsultatie voeren we opnieuw gesprekken met de verschillende belanghebbenden, zoals bewoners, ondernemers en sekswerkers. Dit najaar komt het college met een voorstel voor de gemeenteraad over een definitieve locatie. Begin 2024 neemt de gemeenteraad daar een besluit over.

Meer weten