U bent hier:

Zomerwerkzaamheden station Amsterdam Zuid

23/06/2023

Van 5 tot 14 augustus 2023 wordt grote verkeershinder verwacht aan de zuidkant van Amsterdam. In deze 8 dagen zijn de A4 en A10 Zuid dicht van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI voor verkeer richting Hengelo (A1) en Utrecht (A2). Zuidasdok werkt aan station Amsterdam Zuid. Vraag persoonlijk reisadvies aan Ask&GO Tijdens werkzaamheden van Zuidasdok bieden we je een speciale service. Of je nu reist per auto, fiets of OV, al je vragen over hoe je het beste van A naar B komt, kun je stellen via WhatsApp, 085-0659091, www.askandgo.nl of door de QR-code te scannen. Ask&GO houdt rekening met de actuele situatie op het spoor of op de weg.

In de zomer is er minder verkeer op de weg en op het spoor. Een goed moment om een aantal cruciale werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren. Alle werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en het station Amsterdam Zuid  compleet vernieuwd. Hiervoor is het nodig de snelweg A10 deels af te sluiten en zijn er omleidingen op de Parnassusweg.

Ter hoogte van station Amsterdam Zuid verwijderen we tijdelijk de snelweg in één richting en een deel van het treinspoor om twee dakdelen onder de weg en het spoor in te kunnen schuiven voor de tweede stationspassage; de Brittenpassage. Voor deze werkzaamheden moeten de A4 en de A10 Zuid richting Hengelo (A1) en Utrecht (A2) worden afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. De afsluiting start op zaterdag 5 augustus om 22:00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 14 augustus. Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5. Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per trein, maar met een aangepaste dienstregeling. Metro’s en bussen blijven gewoon rijden.

Ter voorbereiding van deze grote afsluiting verdubbelen we de oprit S109 van 1 naar 2 rijstroken voor een betere doorstroming van het verkeer. Hiervoor gaat de oprit S109 richting Utrecht (A2) dicht op 5 augustus om 21.00 tot 6 augustus 05.00 uur.

Extra reistijd

De extra reistijd kan oplopen tot een uur. We adviseren automobilisten thuis of elders te werken.

Nieuwe situatie op de weg vanaf 14 augustus

Ter hoogte van station Amsterdam Zuid wijzigt de maximum snelheid op de A10 voor verkeer richting Groningen/Hengelo/Utrecht naar 90 km/u. Het werk in augustus grijpen we ook aan om het zuidelijkste treinperron te verbreden. Om voor die perronverbreding ruimte te maken moet de weg een klein stukje wijken. De weg maakt dan ter hoogte van station Amsterdam Zuid een lichte slinger naar rechts. Daarna slingert de A10 weer terug naar zijn bestaande route en kan er weer 100 km/u gereden worden.

Afsluitingen Parnassusweg

26 tot 30 mei en 3 tot 5 juni: Parnassusweg richting stad afgesloten voor auto- en busverkeer.
25 mei tot 3 september: Verkeersregelaars leiden fietsers en voetgangers naar de overzijde van de Parnassusweg. 
12 juni tot uiterlijk 8 september: Stationstoegang Parnassusweg afgesloten
24 juli tot 1 oktober: Parnassusweg vanuit stad afgesloten voor auto- en busverkeer.

Informatiecentrum Zuidas & Zuidasdok    
T: 0800 5065    
W: www.zuidasdok.nl/contact

Download hier het oorspronkelijke bestand.