U bent hier:

Grootschalige omleidingen in augustus en september

17/07/2023

Grootschalige omleidingen in augustus en september door werkzaamheden aan de vernieuwing van station Amsterdam Zuid.

5 tot 14 augustus: A4 en A10 Zuid 8 dagen afgesloten en minder treinen

Voor bouwwerkzaamheden moeten de A4 en de A10 Zuid richting A1 Hengelo en A2 Utrecht wordenafgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. De afsluiting start op zaterdag 5 augustus om 22:00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 14 augustus. Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5. Hoewel voor de afsluiting de relatief verkeersluwe vakantieperiode is gekozen, moeten automobilisten rekening houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur. Meer informatie

14/15 en 26/27 augustus: twee avonden/nachten A10 Zuid afgesloten

Op maandag 14 augustus 22.00 uur tot dinsdag 15 augustus 06.00 uur en op zaterdag 26 augustus 22.00 uur tot zondag 27 augustus 06.00 uur voeren we hijswerkzaamheden uit langs de A10 Zuid ter hoogte van station Amsterdam Zuid. Voor de veiligheid sluiten we dan twee nachten de snelweg. Verkeer richting A4 Schiphol en Den Haag leiden we om via A2/A9 Schiphol/Haarlem en de A10 Noord. De route A10 Zuid richting A1 Hengelo en A2 Utrecht is gewoon toegankelijk.

8 tot 11 september en 22 tot 25 september: A10 Zuid richting Schiphol twee weekenden afgesloten en minder metro’s

De eerste weekendafsluiting in september start op vrijdagavond 8 september om 22:00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 11 september om 5:00 uur. De tweede weekendafsluiting start op vrijdagavond 22 september om 22:00 uur en eindigt op maandagochtend 25 september om 5:00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de A1, A9 en A10 Noord. De A10 Zuid richting A1 Hengelo en A2 Utrecht blijft beide weekenden wel gewoon te gebruiken. Hoewel er minder woon-werkverkeer is, vragen we automobilisten rekening te houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur. Meer informatie

Reisadvies

U kunt gebruikmaken van de service Ask&Go Zuidasdok en vragen stellen over het rijden en reizen tijdens de werkzaamheden. Dit kan op twee manieren. Via www.askandgo.nl of start een Whatsapp chat met Ask&Go Zuidasdok (085-0659091).

Op ontdekking vanuit Zuidas Zomerkeet

Van 20 juli tot 12 augustus staat op het Gustav Mahlerplein de Zuidas Zomerkeet. Vanaf deze plek organiseren we tal van activiteiten die niet alleen interessant zijn, maar ook leuk. U kunt zich aanmelden voor verrassende activiteiten. Het hele programma staat op zuidasdok.nl. We zien u graag! Meer informatie

Meer informatie?

U kunt de werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid thuis volgen via de drie webcams die op de werkterreinen en de A10 gericht staan. U vindt ze op zuidasdok.nl. Daar vindt u meer over de werkzaamheden. Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? U kunt ons 24/7 bereiken via www.zuidas.nl/contact of telefonisch: 0800 – 5065. Ook is ons Informatiecentrum in het WTC (Strawinskylaan 59) van maandag t/m donderdag geopend, tussen 10.00 tot 16.00 uur. Via de website kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.