U bent hier:

Werkzaamheden met hinder augustus en september

28/07/2023

In deze brief ontvangt u meer informatie over wat u mogelijk merkt van de werkzaamheden.

17 juli – 24 augustus: Anton Schönberglaan afgesloten

Vanwege de grootschalige werkzaamheden op het werkterrein aan de Arnold Schönberglaan sluiten we het westelijke deel van deze straat af om het werkterrein tijdelijk uit te breiden. Om precies te zijn tussen de Parnassusweg en de Aaron Coplandstraat. De fietsenrekken en aanwezige fietsen zijn verwijderd. Ook zijn de twee parkeervakken voor auto’s ter hoogte van nummer 9 en vijf parkeervakken ter hoogte van nummer 7 buiten gebruik. Sinds begin juli staan ter plaatse gele aankondigingsborden.

Augustus en september: aanbrengen damwanden Parnassusweg

In augustus en september brengen we op werkdagen en op zaterdagen damwanden aan. Deze vormen een stalen wand die grond en water tegenhoudt. Tijdens het inbrengen van damwanden brengen we water in de grond om de weerstand van de harde grondlagen te verminderen. Hierdoor vermindert de geluidshinder. Als de damwanden zijn aangebracht bouwen we steunpunten voor het extra metroviaduct op de Parnassusweg.

Datum

Tijdstip

Locatie

Dinsdag 15 t/m donderdag 17 augustus

07.00 – 19.00 uur

Parnassusweg ter hoogte van de A10

Zaterdag 19 augustus

09.00 – 19.00 uur

Maandag 21 en dinsdag 22 augustus

07.00 – 19.00 uur

Uitloop tot 21.00 uur mogelijk

Woensdag 23 t/m zaterdag 26 augustus

07.00 – 19.00 uur

Woensdag 13 t/m zaterdag 16 september

07.00 – 19.00 uur

5 - 14 augustus: 8 dagen 24/7 werkzaamheden

Zaterdagavond 5 augustus om 22.00 uur starten de werkzaamheden om twee dakdelen door de A10 en het treinspoor te schuiven. Hiervoor sluiten we de A10 Zuid af vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S108 VUMC. Tot 14 augustus 05.00 uur werken we dag en nacht door op ons werkterrein aan de Arnold Schönberglaan. We proberen werkzaamheden die geluidshinder veroorzaken zoveel mogelijk overdag te doen, maar de kans is groot dat u toch boor-, slaan-, brom- of slijpgeluiden hoort. Tijdens deze periode is er voor treinreizigers een aangepaste dienstregeling omdat de treinsporen 1 en 2 buiten gebruik zijn. Alle treinen vertrekken en komen aan op treinspoor 3 en 4. De toegang tot het treinperron vanaf de Parnassusweg is nog tot en met 3 september afgesloten. In de week voorafgaand aan de 8-daagse afsluiting en tijdens de afsluiting is er een toename van grondtransporten en transporten met prefab elementen tussen ons werkterrein aan de Arnold Schönberglaan en de Beethovenstraat.

1 augustus tot 30 september: afsluiting Matthijs Vermeulenpad

Vanaf 1 augustus verwijderen we leidingen en groutankers uit de ondergrond voor de toekomstige

bouw van de snelwegtunnel. We brengen daarvoor damwandplanken in de grond, doordeweeks tussen 07.00 en 19.00 uur. Dit kan hoorbaar zijn in de directe omgeving.

8 - 11 september en 22 – 25 september: weekendwerkzaamheden A10 Zuid

Tijdens deze weekenden is de A10 Zuid voor verkeer richting A4 Schiphol/Den Haag afgesloten tussen knooppunt Amstel en S108 VUMC. Vanaf vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur wordt verkeer omgeleid via de A9 Schiphol/Haarlem en A10 Noord. Metro’s rijden een aangepaste dienstregeling.

In beide weekenden brengen we op drie locaties damwanden in de grond tussen het noordelijke metrospoor en de A10 om in 2024 het metrospoor en perron op de juiste hoogte te brengen.

Vanaf 14 augustus tot eind oktober versmalling en werkzaamheden in stationspassage

Vanaf 14 augustus plaatsen we een bouwhek met geluidswerende doeken tussen de entree van de Minervapassage (Zuidplein) en de eerste rij metropoortjes om het nieuwe Ticket & Service kantoor van het GVB te bouwen. Het is mogelijk dat u overdag sloop- en timmergeluiden hoort. In de week van 4 september werken we ook in de nacht, om de houten wanden van het nieuwe Ticket & Service kantoor te plaatsen. Dit is overdag niet mogelijk in verband met veiligheid van passanten en reizigers.

Waarom werken we in de avond, nacht en weekenden

Het vernieuwen van het station Amsterdam Zuid is een uitdagende klus. De werkzaamheden kunnen niet worden uitgevoerd zonder hinder voor omwonenden, reizigers en bedrijven. We realiseren ons dat dit vervelend voor u kan zijn. Wij doen ons best om de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, werken we in de avond, soms in de nacht of in het weekend. Alleen dan zijn afzettingen mogelijk om de benodigde ruimte te maken voor de bouw. We vinden het vervelend dat omwonenden hierdoor juist buiten werkdagen meer overlast ervaren, want we willen ook met u rekening houden. Met diverse maatregelen proberen we die zo veel mogelijk te beperken. En dat doen we ook door juist werkzaamheden overdag in het weekend uit te voeren in plaats van de nacht.

Meer informatie?

U kunt de werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid thuis volgen via de drie webcams die op de werkterreinen en de A10 gericht staan. U vindt ze op zuidasdok.nl. Daar vindt u meer informatie over de werkzaamheden. Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief? U kunt ons 24/7 bereiken via www.zuidas.nl/contact of telefonisch: 0800 – 5065. Ook is ons informatiecentrum in het WTC (Strawinskylaan 59) van maandag t/m donderdag geopend, tussen 10.00 tot 16.00 uur. Via de website kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief en aanmelden voor maandelijkse rondleidingen.

Met vriendelijke groet,

Paul Kamermans, omgevingsmanager Zuidasdok

Zuidasdok is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam.