U bent hier:

Start bouw van Park Meadows

22/11/2023

In opdracht van Breevast (Park North Development B.V.) start Boele & van Eesteren binnenkort met de bouw van Park Meadows, gelegen aan de rand van het Beatrixpark. De afgelopen periode zijn de voorbereidende werkzaamheden door de gemeente uitgevoerd. In deze nieuwsbrief verteltCommunicatie & Omgevingsmanager Marcel Poolman van Boele & van Eesteren meer over het project en de benodigde werkzaamheden. 

Wat wordt er gebouwd? 

Park Meadows bestaat uit twee met elkaar verbonden woontorens met 213 koop- en middeldure huurwoningen. De oosttoren telt 19 verdiepingen, waarvan de appartementen verhuurd zullen worden. De westtoren telt 17 verdiepingen met koopappartementen. De entrees van de torens zijn gescheiden, wel worden de torens verbonden door een gezamenlijke lounge ruimte. Onder de torens komt een kelder met voldoende parkeergelegenheid voor zowel fietsers als automobilisten. 

Wat gaat er de komende periode gebeuren en wat merkt u ervan? 

  • Op 4 december zullen wij starten met het inrichten van de bouwplaats, waaronder het aanbrengen van de bouwschutting en het plaatsen van de keten. 
  • Daarnaast zullen we beginnen met de grondwerkzaamheden. 
  • Vanaf 8 januari 2024 starten we met het aanbrengen van de damwanden. Dit doen we door de damwanden de grond in te drukken. Dit is een geluids- en trillingsarme methode, waarmee overlast naar de omgeving zo veel mogelijk wordt voorkomen. Het is echter mogelijk dat er incidenteel extra kracht nodig is om de planken op diepte te brengen. Dit doen we door middel van een trilblok. Deze methode kan geluids- en trillinghinder opleveren. Indien het structureel nodig blijkt om deze methode in te zetten, zullen wij u hier via de projectwebsite www.boele.nl/nl/projectwebsites/park-meadows over informeren. 
  • Vanaf 8 januari 2024 starten we met het maken en aanbrengen van de funderingspalen. De funderingspalen worden geboord. Dit is eveneens een geluids- en trillingsarme techniek. Het realiseren van de bouwkuip neemt ca. t/m juli 2024 in beslag. 
  • De route voor het bouwverkeer van Park Meadows loopt vanaf de A10 via de Boelelaan, de Beethovenstraat en de Christian Neefestraat. Vanaf de werkzaamheden van de damwanden wordt het verkeer ter hoogte van de kruising Beethovenstraat/Christiaan Neefestraat begeleid door een verkeersbegeleider. 
  • Bij de ingang van de parkeergarage aan de Christian Neefestraat zal het verkeer waar noodzakelijk begeleid worden. 

Werktijden 

Boele & van Eesteren heeft een vergunning voor het uitvoeren van de bouwwerkzaamheden van maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Wanneer het nodig is om buiten deze tijden te werken, zullen we u hiervan vooraf op de hoogte brengen. 

Automatische nieuwsberichten 

Op de projectwebsite www.boele.nl/nl/projectwebsites/park-meadows vindt u meer informatie over dit project. Ook verzorgen we tijdens de bouw via deze website een automatische nieuwsupdate. U kunt zich op deze website hiervoor aanmelden door uw onderaan de pagina en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te klikken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via een aanmeldingsmail. 

Bewuste Bouwers 

Dat bouwen hinder oplevert voor omwonenden, realiseren wij ons heel goed. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. Wel proberen wij de hinder tot een minimum te beperken. Wij zijn aangesloten bij Stichting Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat en zo realiseren wij het project dan ook. Wilt u meer weten wat Bewuste Bouwers voor u betekent? Dan kunt u informatie vinden op www.bewustebouwers.nl. 

Contact 

Heeft u de vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van Park Meadows, neem dan met contact op met ondergetekende via park-meadows@boele.nl of bel naar 070-41 44 200. 

Amsterdam Zuidas heeft een coördinerende rol bij alle bouwwerkzaamheden op de Zuidas. Heeft u vragen of opmerkingen over projecten bij u in de buurt? Dan kunt u contact opnemen met het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum, 0800-5065 of via www.zuidas.nl\contact