U bent hier:

Aanleg openbare ruimte rond PI59

31/01/2024

De renovatie van gebouw PI59 aan de Prinses Irenestraat 59 nadert haar voltooiing. Het uit de jaren ’70 stammende gebouw heeft een flinke ‘face lift’ ondergaan. De voorheen dichte betonnen brutalistische gevels zijn nu voorzien van grote raampartijen, wat het gebouw transparanter en lichter maakt. Binnen wordt gebruik gemaakt van veel groen en natuurlijke materialen. Er komen drie verschillende atria om zoveel mogelijk licht binnen te laten. Naar verwachting wordt het gebouw medio april 2024 casco opgeleverd. Daarna wordt het inpandig afgebouwd. De komst van Philips in het gebouw is voorzien in het najaar. 

Vanaf 5 februari a.s. start aannemer Gebr. Van Kessel met het herstellen van de openbare ruimte rondom het gebouw. Ook wordt er dan groen rond het gebouw aangeplant. Met deze brief informeren wij u over de deze werkzaamheden. 

Openbare ruimte 

Door de bouwactiviteiten is de bestrating rondom PI59 beschadigd en deels verzakt. Deze bestrating wordt nu aan drie zijden van het gebouw hersteld en vernieuwd: aan de kant van de Parnassusweg, aan de kant van het Strawinskypad en naast Freshfields. Tegelijkertijd wordt ook het groen rond het gebouw geplant. De bestrating aan de kant van de Prinses Irenestraat wordt nog niet opgeknapt. Deze kant wordt de komende maanden nog gebruikt door de aannemer voor de inpandige afbouw. In het najaar – voordat Philips het gebouw in gebruik neemt – wordt ook het straatwerk aan deze kant hersteld. 

Er wordt gewerkt in drie fases: 

Fase 1: maandag 5 februari tot en met vrijdag 23 februari 2024 

In deze periode wordt de bestrating aan de achterzijde van het gebouw, tot aan de grens met het Strawinskypad, aangepakt. Het Strawinksypad wordt voor voetgangers afgezet. Voetgangers worden omgeleid via de Prinses Irenestraat. Voor fietsers is er geen hinder. 

Fase 2: maandag 26 februari tot en met vrijdag 22 maart 2024 

In deze periode wordt gewerkt aan de kant van de Freshfields (naast de parkeergarage van PI59). Het voetpad dat hier loopt, is gedurende deze werkzaamheden niet toegankelijk. Voetgangers die van het Strawinskypad naar de Prinses Irenestraat willen lopen, kunnen dit doen via de Parnassusweg of via het Prinses Amaliaplein. 

Fase 3: maandag 18 maart tot en met vrijdag 12 april 2024 

In deze periode wordt gewerkt aan de zijde van de Parnassusweg. Aan deze kant wordt de verharding en de groene inrichting aangelegd voor het terras van de horecagelegenheid die is gepland. Tijdens het werk wordt het voetpad langs de Parnassusweg tijdelijk versmald tot minimaal 1,80 meter. Voetgangers worden via dit tijdelijk versmalde pad langs het werk geleid.