U bent hier:

Kingsland bij de RAI - Alle info op een rijtje

15/04/2024

Op Koningsdag, zaterdag 27 april 2024, viert Nederland Koningsdag. In de metropool Amsterdam wordt deze dag op verschillende locaties groots gevierd. Zo ook bij RAI Amsterdam. Op zaterdag 27 april vindt vanaf 12.00 uur ’s middags tot 21:30 uur ’s avonds het dance-event ‘Kingsland Festival’ voor de tiende keer plaats in en op het voorplein van RAI Amsterdam. De organisatie is zoals de afgelopen jaren in handen van 4PM Entertainment en E&A Events. 

Op- en afbouw 
De op- en afbouw van het festival is van maandag 22 april t/m maandag 29 april. De soundchecks vinden plaats tussen 19.00 – 21.00 uur op vrijdag 26 april. Daarnaast vinden er in de nacht van 26 op 27 april en van 27 april op 28 april werkzaamheden plaats tussen 23:00-08:00 op het buitenterrein. 

Vergunning en geluidsontheffing
De vergunning voor dit evenement is verstrekt door stadsdeel Zuid en de geluidsontheffing door de omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. In samenspraak met de organisatie, RAI Amsterdam, Politie Amsterdam-Amstelland, Brandweer, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en het stadsdeel zijn afspraken gemaakt om het evenement goed te laten verlopen. 

Verkeersmaatregelen  
Zowel bij het binnenkomen, als bij het verlaten van het evenement wordt toegezien op een goede dosering van bezoekersstromen. Het fietspad aan de Europaboulevard richting Scheldestraat en Beatrixpark is vanaf donderdag 25 april 07:00 afgesloten. U wordt door bebording omgeleid. Het fietspad is vanaf zondag 28 april 20:00 weer toegankelijk. In de Wielingenstraat geldt op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april een parkeerverbod. Op zaterdag 27 april van 11:00 – 23:00 uur is de Wielingenstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De Wielingenstraat wordt zo snel mogelijk na evenement weer geopend. 

Extra informatie voor buurtbewoners aan de kant van de Wielingenstraat

  • De drie haakse straten aan de noord- zijde van het RAI-complex; de Eendrachtstraat, de Krammerstraat en de Haringvlietstraat worden met hoge hekken afgezet op zaterdag 27 april tussen 9.00 – 11.00 uur. Het is voor buurtgenoten wonend in die straten alleen mogelijk via de Deurloostraat hun huis te bereiken en te vertrekken tussen het moment van plaatsen van de hekken tot na de uitstroom. Dit zal rond 22.30 uur zijn.
  • De hoge hekken in het midden van de Wielingenstraat worden op zaterdag 27 april rond 10 uur geplaatst en rond 22.30 uur verwijderd.
  • Bezoekers van Kingsland die met fiets komen, kunnen op deze manier alleen hun fiets bij de RAI neerzetten ipv in de buurt.
  • Tijdens de uitstroom van Kingsland zijn er beveiligers in de Wielingenstraat aanwezig. Ook is handhaving en politie aanwezig voor het begeleiden van een goede uitstroom van de bezoekers.

Overlast
Ervaart u toch overlast tijdens het evenement, meld dit dan via het telefoonnummer van de organisatie 06 54 39 28 45 of via info@kingslandfestival.nl. Het telefoonnummer is op donderdag 27 april te bereiken van 11.00 – 23:00 uur. Bij een telefonische melding wordt gevraagd naar uw naam, postcode, straat en huisnummer. Enerzijds om gedurende de dag metingen in de buurt te kunnen verrichten en anderzijds om de klachten te laten meetellen in het evaluatierapport over Kingsland 2024.  

U kunt ook terecht bij de RAI via het e-mailadres buren@rai.nl 

Mocht u geen contact kunnen krijgen met de evenementenorganisator, dan kunt u een melding doen bij de gemeente Amsterdam via www.amsterdam.nl of bellen naar 14 020. 

Schoonmaak
Na afloop van het festival vinden er schoonmaakrondes plaats in en rond de portieken van de Europaboulevard, maar ook in het gebied van de RAI tot aan station Zuid. 

Tickets met korting voor de buurt. 
Kingsland Festival biedt buurtbewoners tickets met 10% korting aan (op = op). Via www.kingslandfestival.nl kunt u uw ticket selecteren om vervolgens in de “winkelwagen” uw unieke code in te voeren (klik op toepassen). Hiermee krijgt u 10% korting op uw tickets (dit geldt niet voor VIP tickets en/of lockers). Om deze code te ontvangen kunt u mailen naar buren@rai.nl met als onderwerp ‘Kortingscode Kingsland’. 
 
Let op; deze code is eenmalig te gebruiken en bruikbaar zolang de voorraad strekt. Heeft u de code ingevoerd, maar uw bestelling niet afgemaakt? De code is na 30 minuten weer te gebruiken. Voor vragen over de actie kunt u mailen naar info@kingslandfestival.nl. Deze actie is geldig tot en met zaterdag 27 april 2024.

Evenementenportal
Wilt u meer informatie over Kingsland en andere evenementen die dag in de stad, neem dan een kijkje op de evenementenportal van de gemeente www.amsterdam.nl