U bent hier:

Maak live kennis met ons werk deze zomer

03/07/2024

Voor Zuidasdok betekent zomer geen vakantie, maar hard werken. Wilt u live meemaken wat we allemaal doen? Loop dan mee met een van de wandelingen langs het werk. Kom langs in onze ‘pipowagen’. Of schrijf u snel in voor een zeer speciaal inkijkje.


Jan Vonk

Meld u aan voor een van de rondleidingen

De zomer van 2024 staat voor ons in het teken van de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. We halen het metrospoor weg van de lijnen 50 en 51 richting Isolatorweg. Onder dat spoor schuiven we namelijk twee enorme betonnen platen. De ene gaat dienst doen als dak van de extra reizigerspassage – de Brittenpassage. De ander als dak van de bestaande Minervapassage, die we helemaal vernieuwen. Bovendien moet dit metrospoor ook nog veel hoger komen te liggen.

Ontmoet de bouwers van Zuidasdok

Wie ons een beetje volgt, weet dat we hinder veroorzaken – voor openbaar vervoerreizigers en weggebruikers. En we kunnen nu alvast verklappen: het wordt de komende jaren nog veel erger. Misschien is het daarom wel des te meer de moeite waard om eens met eigen ogen te zien waar al die hinder voor nodig is. We brengen u graag naar locaties waar u een indruk krijgt van het huzarenstukje dat de bouwers van Zuidasdok leveren. Wat hebben we u te bieden?

Rondleidingen vernieuwing station Amsterdam Zuid

Op woensdagen en zaterdagen staan onze gidsen klaar om u alles te laten zien en alles te vertellen over de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. We vertrekken vanuit het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok (pal naast het station in het WTC).

Meld u aan voor een van de rondleidingen

Kijk mee met onze verkeersexperts

Een selecte groep geven we op zaterdag 13 juli een kijkje achter dezelfde schermen als onze verkeersexperts. De A10 Zuid is dan dicht in de richting Schiphol/Den Haag, dus kom met de fiets of het openbaar vervoer. We verzamelen bij de bouwkeet aan het Gustav Mahlerplein (meteen links als u het station uitloopt). Hier ziet en hoort u live hoe we proberen het verkeer zo goed mogelijk te sturen op de omleidingsroutes. Dat is best spectaculair (en ingewikkeld).

Meld u aan voor een kijkje achter de schermen op 13 juli

De ‘pipowagen’


Jan Vonk

We staan u graag te woord in onze ‘pipowagen’ op het Gustav Mahlerplein. Kom gewoon langs. We zijn er op:

  • dinsdag 9 juli van 10.00 tot 12.00 uur
  • donderdag 11 juli van 14.00 tot 16.00 uur
  • dinsdag 16 juli van 10.00 tot 12.00 uur
  • donderdag 18 juli van 14.00 tot 16.00 uur
  • dinsdag 23 juli van 10.00 tot 12.00 uur

Bezoek onze 'pipowagen' op het Gustav Mahlerplein

Informatiecentrum

Bent u wél op vakantie? Of komen deze data om andere redenen niet uit? Kom dan vooral een keer langs in het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok. Op een reusachtige maquette ziet u Zuidas en Zuidasdok in wording. En: u kunt zelf een virtuele wandeling maken door het nieuwe station. We zijn geopend van maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok bevindt zich in toren 5 van het WTC, pal naast station Amsterdam Zuid. Beslist de moeite waard.

Het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok