U bent hier:

Informatieavond over wijzigingen bestemmingsplan Prinses Irenebuurt

03/10/2024

Op donderdag 10 oktober organiseert de gemeente Amsterdam een informatieavond in de Thomaskerk, van 19.30 tot 21.30 uur, over de geplande wijzigingen in het bestemmingsplan van de Prinses Irenebuurt. Het betreft de concept Nota van Uitgangspunten voor het wijzigingsbesluit van het Omgevingsplan.

 


Historisch uitbreidingsplan Prinses Irenebuurt

 

Tijdens deze bijeenkomst kunt u zich laten informeren over de voorgestelde veranderingen en is er ruimte voor vragen en opmerkingen. De stukken die ter inspraak liggen, zijn beschikbaar op www.amsterdam.nl/inspraak. Wilt u het huidige bestemmingsplan bekijken? Dat kan door uw adres in te voeren op www.ruimtelijkeplannen.nl.

De Prinses Irenebuurt heeft een rijke geschiedenis; het oorspronkelijke plan uit 1940 werd door de Tweede Wereldoorlog uitgesteld, maar veel elementen zijn nog steeds zichtbaar. De bouw van de wijk begon uiteindelijk in 1953. Speciaal voor deze gelegenheid zijn historische documenten bijgevoegd, waaronder krantenartikelen uit die periode en het uitbreidingsplan van de buurt uit de jaren ’40 en ’50. U kunt deze direct hieronder raadplegen:

Krantenartikel 1: Bouwen begonnen aan de zuidrand van Zuid.

Krantenartikel 2: Bewoners Stadionkade krijgen overburen.

Krantenartikel 3: Eerste paal voor welstandswijk.

Uitbreidingsplan Prinses Irenebuurt

Kom langs en laat u informeren over de toekomstige ontwikkelingen in onze buurt!

Als mensen zich zorgen maken over de voorgenomen wijzigingen in het bestemmingsplan en zich geroepen voelen om een gemeenschappelijke VIA reactie te coordineren, het bestuur dit aanmoedigt. Aanmeldingen via bestuur@irenebuurt.nl.