U bent hier:

Handige links en algemene informatie

 • Amsterdam in 3D. Iedereen kan zelf Amsterdam in 3D bekijken en ook zien wat de gebouwen doen qua schaduwwerking op hun eigen gebouw/woning. Ga hiervoor naar de website 3d.amsterdam.nl. LET OP: werkt niet in Safari. WEL: Chrome, Firefox, Opera en Edge.

 • De Thomas. Op een unieke locatie aan de rand van de Zuidas bevindt zich De Thomas, een huis om op verhaal te komen. Pauzeer tijdens je werkdag met een lunchconcert in de kerkzaal of praat op zaterdagavond mee over de actualiteit in het theater. De Thomas is voor iedereen in Amsterdam Zuid een plek voor ontmoeting en verdieping.

 • Bewonersplatform Zuidas: het BPZ is een koepel van organisaties die belang hebben bij de ontwikkelingen rond de Zuidas. Lees hun weekberichten, die staan boordevol informatie!

 • Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied voor belangrijke bekendmakingen over Amsterdam / in onze buurt. Voor zogenaamde 'stedelijke gebieden' waaronder wij vallen, wordt deze website gebruikt om te informeren. Niet die van de gemeente.

 • Zuidas: platform van Amsterdam Zuidas. Contactpersoon Westelijke kant Irenebuurt: Thijs Copini.

 • Hello Zuidas: as an area management organization Hello Zuidas aims for an optimally functioning and attractive Zuidas.

 • RAI: de website van RAI Amsterdam bevat ook nieuws voor de buurt en je kunt je er abonneren op de nieuwsbrief voor buurtbewoners.

 • Bewoners Aanspreekpunt Schiphol: BAS is het informatie- en klachtencentrum waar omwonenden terecht kunnen met al hun vragen en klachten over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. BAS is een gezamenlijk initiatief van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en Amsterdam Airport Schiphol (AAS). 

 • Vereniging Vrienden van het Beatrixpark: in 1981 door omwonenden opgericht om te voorkomen dat een deel van het park zou worden opgeofferd voor bebouwing.

 • Vrienden van Oud-Zuid.

 • Stadsdeel Zuid: het dagelijks bestuur en de stadsdeelcommissie van Zuid.

 • Stichting Overleg Rai-buurten (StOR): De StOR heeft als doelstelling: ‘het streven naar een optimale situatie van leefbaarheid met betrekking tot mens en milieu in de omgeving van het tentoonstellingscomplex RAI te Amsterdam-Zuid en voorts al hetgeen rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord.’

 • Ons Amsterdam: voor iedereen die van Amsterdam houdt.

 • Wijkopbouworgaan Zuid-West: wijkraad Amsterdam Zuid West is een platform van actieve organisaties en belangstellende wijkbewoners uit de Hoofddorppleinbuurt, de Schinkelbuurt, de Stadionbuurt en de Apollobuurt. 

 • Wijkopbouwcentrum Buitenveldert

 • Stadsdorp Zuid: zo lang mogelijk actief en gezond blijven. Zo lang mogelijk veilig thuis wonen. Buurtgenoten leren kennen. Dat is de bedoeling van Stadsdorp Zuid.

 • Vereniging van Amsterdamse erfpachters 

 • Parkeerdiensten Amsterdam

 • Meldingen openbare ruimte

 • Link met woningbouwplannen Amsterdam

 • De Thuiszorg Student. De Thuiszorg Student koppelt hulpbehoevende ouderen aan zorgstudenten. Hierbij wordt het werk van de mantelzorger verlicht en kunnen ouderen langer in de vertrouwde omgeving blijven wonen. Dit is een betaalde dienst.

Bouwhinder Zuidas
Zuidas heeft een coördinerende taak voor alle bouwwerkzaamheden in de Zuidas. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (soort bouw- en woningtoezicht) verleent vergunningen en handhaaft. Bij werken buiten wettelijke uren (19.00 tot 7.00 uur en op zondag) en bij afwijkingen van de informatiebulletins:
- contact opnemen met Jeroen van der Linden, tel. 06-12345105
- mailen naar omgevingscoordinatie@zuidas.nl
- klacht indienen bij Omgevingdienst Noordzeekanaalgebied: www.odnzkg.nl. Klik hier voor hun klachtenformulier.
Handig overzicht met telefoonnummers voor melden hinder bouwprojecten en openbare ruimte.

Belangrijke telefoonnummers in verband met geluidsoverlast
Horeca Overlast Telefoon (HOT), 24 uur per dag bereikbaar 020-4214567 (doet geluidsmetingen tijdens de overlast).
Politie tel. 0900-8844
De afdeling Handhaving en Veiligheid van stadsdeel Zuid controleert onder andere op de naleving van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en milieuwetgeving.
Klik hier voor de klachtennummers van Strand Zuid / Zuidpool
AICS: +31 (0)20 577 12 40, E-mail: info@aics.espritscholen.nl

buurt@aics.espritscholen.nl of de heer R. Schoenmaker, rsr@zuidas.nl, tel. 06-11377783.

Belangrijke links en telefoonnummers overig
Klachten over afval in de openbare ruimte, kapot straatmeubilair en storingen straatverlichting kunt u melden via het formulier Melding Openbare Ruimte. Deze melding kunnen ook via een app op je mobiel. Klik hier voor de verwijzingen naar de betreffende Appstores. Storing van straatverlichting kan ook via tel. 020-5972626 (hou het mastnummer bij de hand).
Vragen over bomen: Rick van Putten, afd. Parken, Groen en Sport tel. 14020

Politie en wijkagent
Politie tel. 0900-8844  
Onze wijkagent per oktober 2019 is René de Schipper. Lees hier het nieuwsartikel waarin hij zichzelf voorstelt.

Als u een vraag heeft aan stadsdeel Zuid, is er één nummer: 14020, lokaal tarief.
Deze service heet Antwoord en is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur. Heeft uw vraag een nadere toelichting nodig, dan verbindt het contactcenter van Antwoord u door met de juiste afdeling van het stadsdeel.