U bent hier:

Over de Vereniging

De Vereniging Irenebuurt Amsterdam (tot september 2018: Vereniging Beethovenstraat Parnassusweg) is de buurtvereniging van de Amsterdamse Prinses Irenebuurt. De vereniging staat momenteel bekend als Vereniging Beethovenstraat-Parnassusweg.

De vereniging is in 1980 opgericht, naar aanleiding van de bouw van het WTC. De Prinses Irenebuurt is een groene buurt waar veel huizen voor- en achtertuinen hebben en waar nog egels voorkomen. Aan de noordzijde ligt het Zuider Amstelkanaal. Aan de oostzijde het Beatrixpark en aan de zuidkant de Zuidas, een groot project dat ten doel heeft een tweede stadscentrum aan de zuidkant van Amsterdam te creëeren.

Er is veel voor nodig om de bestuurders ervan te overtuigen dat het unieke karakter van de buurt behouden moet blijven. Daarom is jouw steun en lidmaatschap van de vereniging van groot belang! Lees hier meer over het waarom van de vereniging en enkele behaalde successen.

Deze website heeft tot doel om iedereen goed te informeren over de buurt en haar bewoners, de woning, flora en fauna, en alle mogelijke effecten van de plannen van de gemeente en de Zuidas.